تکه ای از متن پایان نامه :
افرادی که تحت پوشش بیمههای نامناسب بودند بهبود حاصل گردد در صورت تحقق قانون تجمیع صندوقهای بیمه، عدالت بیمهای به معنای واقعی آن یعنی بهره گیری همه افراد کشور به صورت یکسان و در شرایط مساوی از خدمات بیمهای، تحقق پیدا خواهد نمود. هدف از تجمیع بیمهها رسیدن به عدالت اجتماعی در حوزه بیمه ای می باشد.
برد، ضمن اینکه با واحد شدن مدیریت، بیمهها دیگر در خدمات دهی به خصوص در بحث درمان مردم خیلی سود نخواهند برد لذا باید موضوع دقیقاً بررسى و سنجیده گردد .
د: سوالات و فرضیه ها
- آیا تجمیع صندوقهای بیمه ای و یکسان سازی انواع بیمه می تواند در راستای اجرای اصول 19 و 20 قانون اساسی بوده و عدالت حداکثری را فراهم سازد؟
- در صورت تصویب چنین طرحی توسط مجلس شورای اسلامی و تبدیل آن به قانون چه مزایایی را بدنبال خواهد داشت؟
- آیا یکسان سازی باعث بر هم خوردن نظام بیمه ای کشور و سر درگمی بیمه شدگان نخواهد گردید؟
- آیا عملی شدن چنین طرحی عرصه رقابت را به ضرر بیمه شدگان و خدمات گیرندگان بر هم نخواهد زد؟
ی- فرضیههای پژوهش:
1-تجمیع صندوقهای بیمه ای و یکسان سازی انواع بیمه در راستای اجرای اصول 19، 20 و 29 قانون اساسی بوده و باعث برقراری عدالت گسترده تری در زمینه بیمه و برابری حقوق شهروندان خواهد گردید.
- یکسان سازی می تواند مزایایی مانند رفع تبعیض، رفع هم پوشانی در بین صندوقهای بیمه ای، تجمیع منابع مالی، ارائه خدمات بهتر، سیاستگزاری واحد، کاهش هزینه های اضافی و در نتیجه صرفه جوئی بیشتر، برقراری عدالت فراگیر بیمه ای، شفافیت مالی بیشتر، بهره وری بالاتر، افزایش رضایتمندی و… را بدنبال داشته باشد.
- یکسان سازی ضمن حفظ استقلال برای صندوقهای بیمه ای مشکل عدم امکان انتخاب نوع بیمه برای بیمه شدگان را که در حال حاضر هست را از بین برده و زمینه بهره گیری یکسان و حداکثری از مزایا را برای همگان ایجاد مینماید.
- اجرای این طرح با جلوگیری از به هدر رفتن منابع و مدیریت یکسان حداقل میتواند حداکثر خدماتی را که بهترین صندوق بیمه ای ارائه می نماید به بیمه شدگان عرضه داشته و نفع خدمات گیرندگان را بدنبال داشته باشد.