تحلیل محتوای کتاب های درسی علوم تجربی دوره ابتدایی از نظر میزان توجه به …

شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی، دوغ

پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های B و A

محکم شدن استخوان و دندان، رشد، سلامت پوست

یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، ۵/۱ لیوان بستنی، ۶۰-۴۵ گرم پنیر، یک لیوان کشک پاستوریزه، ۲ لیوان دوغ

برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه ۳-۲ واحد از این گروه توصیه می‌شود.
۵- گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها
جدول ۲- ۵: گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها

منابع غذایی مواد مغذی مهم نقش آن در بدن مقدار معادل یک واحد
گوشت سفید و قرمز، دل و جگر، تخم مرغ، حبوبات(عدس، نخود، لوبیا، سویا)، مغزها (پسته، بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و فندق) پروتئین، آهن و روی، بعضی ویتامین‌های گروه B رشد، خونسازی، سلامت اعصاب ۶۰ گرم گوشت پخته لخم دو عدد تخم مرغ یک لیوان حبوبات پخته، نصف لیوان حبوبات خام نصف تا یک لیوان انواع مغزها

گروه متفرقه غذایی:
این گروه شامل انواع مواد قندی، چربی‌ها، شورها و ترشی‌ها می باشند که عبارتند از:

  • چربی‌ها (روغن‌های جامد و مایع، پیه، کره، خامه، سرشیر و سس‌های چرب مانند مایونز)
  • شیرینی‌ها و مواد قندی (انواع مربا، شربت، قند، شکر، انواع شیرینی‌های خشک و تر، انواع پیراشکی، آب نبات، شکلات، پاستیل)
  • نوشیدنی‌ها (نوشابه‌های گازدار، انواع آب میوه‌های صنعتی و پودرهای آماده مثل پودر پرتقال) و یخمک ها
  • ترشی‌ها، شورها و چاشنی‌ها (انواع ترشی و شور، فلفل، نمک، زردچوبه، انواع چیپس، پفک و غیره)

۲-۱۴) تغذیه در دوران‌های مختلف زندگی

۲-۱۴-۱) گروه‌های آسیب‌پذیر

اگر غذایی که یک نفر مصرف می‌کند، نیازمندی‌های تغذیه‌ای او را تأمین نکند، فرد مبتلا به کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود. علاوه بر این بعضی از افراد جامعه به دلیل شرایط خاص (افزایش نیاز، جهش رشد، تغییر در فیزیولوژی بدن) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمبودهای تغذیه‌ای هستند که به آنها گروه‌های آسیب‌پذیر می گویند. این گروه‌ها شامل کودکان، نوجوانان، زنان باردار، شیرده و سالمندان است. علت آسیب‌پذیری آنها عبارتند از:

  • کودکان: رشد سریع و فعالیت زیاد و دریافت مقدار کم غذا در هر وعده
  • نوجوانان: جهش رشد دوران بلوغ به خصوص در دختران
  • زنان باردار: رشد سریع جنین و تأمین نیازهای تغذیه‌ای جنین و مادر
  • زنان شیرده: تأمین نیازهای تغذیه‌ای مادر و شیرخوار
  • سالمندان: تغییر در نیازمندی‌های تغذیه‌ای آنان (سازمان ملی سلامت[۳]، ۲۰۱۱).

منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است